Ποιο από τα δύο εργαλεία όμως είναι καλύτερο για απομακρυσμένη πρόσβαση; Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε το κάθε εργαλείο ξεχωριστά και θα τα συγκρίνουμε ως προς τις δυνατότητές τους.

Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τις παρακάτω θεματικές:

 

● Τι είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση
● Απομακρυσμένη πρόσβαση με Anydesk
● Απομακρυσμένη πρόσβαση με TeamViewer
● Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε Anydesk και TeamViewer;
● Anydesk ή TeamViewer – Ποιο εργαλείο έχει μεγαλύτερη συμβατότητα;
● Anydesk ή TeamViewer – Ταχύτητα και user experience
● Anydesk ή TeamViewer – Ποιο από τα δύο εργαλεία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια;
● Anydesk ή TeamViewer για απομακρυσμένη πρόσβαση. Ποιο να επιλέξω;

 

Τι είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση;

Απομακρυσμένη πρόσβαση ονομάζεται η δυνατότητα πρόσβασης μέσω υπολογιστή, από απόσταση, ενός εξουσιοδοτημένου ατόμου, στον υπολογιστή ή το δίκτυο μας, online. Μέσω της απομακρυσμένης πρόσβασης, το εξουσιοδοτημένο άτομο έχει πρόσβαση σε αρχεία και εργαλεία του υπολογιστή μας.

Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της απομακρυσμένης πρόσβασης, χρειάζεται να εγκαταστήσουμε το απαραίτητο λογισμικό, τόσο στον υπολογιστή του εξουσιοδοτημένου ατόμου, όσο και στον υπολογιστή στον οποίο θέλουμε να αποκτήσει πρόσβαση.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απομακρυσμένη πρόσβαση πατήστε εδώ Απομακρυσμένη Πρόσβαση Υπολογιστή: Έννοια & Οφέλη 

 

Απομακρυσμένη πρόσβαση με Anydesk

To AnyDesk αποτελεί ένα πρόγραμμα το οποίο μας επιτρέπει να έχουμε απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν άλλο υπολογιστή. Το AnyDesk μάλιστα διαθέτει ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα λογισμικά στην αγορά. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως το AnyDesk είναι ιδανικό για ατομικές και μικρές επιχειρήσεις. Το Anydesk, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, είναι προσβάσιμο ακόμα και σε περιοχές των οποίων η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι αρκετά κακή. Μία αρκετά ενδιαφέρουσα λειτουργεία που διαθέτει, είναι το “address book”, το οποίο επιτρέπει σε έναν χρήστη να βλέπει τις επαφές του και να ενημερώνεται για το πότε μία επαφή είναι online, δηλαδή συνδεδεμένη.

 

Διαβάστε αναλυτικά σχετικά με το Anydesk και τις λειτουργίες του εδώ AnyDesk: Λειτουργίες, Οφέλη & Εγκατάσταση 

 

Απομακρυσμένη πρόσβαση με TeamViewer

Ένα ακόμα πολύ δημοφιλές εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης είναι το TeamViewer. Το TeamViewer κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005. Το συγκεκριμένο εργαλείο δίνει σε ιδιώτες και οργανισμούς τη δυνατότητα να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση, παρέχοντας τους ταυτόχρονα μεγάλη ασφάλεια. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για το οποίο ξεχωρίζει το TeamViewer είναι η δυνατότητα των χρηστών του να μεταφέρουν αρχεία από τον έναν υπολογιστή στον άλλο απλώς τραβώντας τα με τον κέρσορά τους.

 

Το TeamViewer εμφανίζει ορισμένα πλεονεκτήματα οδηγώντας πολλές επιχειρήσεις στο να το επιλέξουν. Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το TeamViewer είναι:

 

• Μεγάλη ευκολία χρήσης
• Ψηφιοποίηση εργασιών
• Λύση προβλημάτων IT

 

Διαβάστε αναλυτικά σχετικά με το TeamViewer και τις λειτουργίες του εδώ Τι Είναι το TeamViewer και Πώς Λειτουργεί  

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε Anydesk και TeamViewer;

Το Anydesk και το TeamViewer αν και εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, παρουσιάζουν ορισμένες διαφορές. Συνοπτικά το Anydesk αποτελεί ιδανικό εργαλείο για όσα άτομα αναζητούν ένα εργαλείο για γρήγορη πλοήγηση, απομακρυσμένο έλεγχο της επιφάνειας εργασίας, καθώς και έναν διαδραστικό πίνακα εργαλείων. Από την άλλη πλευρά, το TeamViewer καινοτομεί στην πρόσβαση μέσω cloud, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται αρκετά, στην ασφάλεια του χρήστη. Για παράδειγμα, το TeamViewer, προσφέρει ασφάλεια στη μεταφορά αλλά και την κοινή χρήση των αρχείων ανάμεσα σε δύο υπολογιστές.

Anydesk ή TeamViewer – Ποιο εργαλείο έχει μεγαλύτερη συμβατότητα;

Το TeamViewer είναι συμβατό με Windows 2000 SP4 έως Windows Vista ¹, Windows 7, Windows 8.0, Windows 8.1 και όλες τις πιθανές εκδόσεις των Windows 10.

Το AnyDesk είναι συμβατό κυρίως με μερικές εκδόσεις των Windows XP, Windows 7, Windows 8 και Windows 10. Είναι επίσης συμβατό με το iOS 10, αλλά η υποστήριξη του AnyDesk ξεκινά με iOS 11 και συνεχίζει στις πιο σύγχρονες εκδόσεις.

 

Anydesk ή TeamViewer – Ταχύτητα και user experience

Όσον αφορά την ταχύτητα, και τα δύο εργαλεία τα πάνε πολύ καλά. Το TeamViewer παρέχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών. Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι ιδανικό για την κοινή χρήση αρχείων μικρότερου μεγέθους. Παράλληλα προσφέρει πολλές επιλογές ως προς την επικοινωνία ανάμεσα στους χρήστες του. Το Anydesk, από την άλλη πλευρά, παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες πλοήγησης και μία πολύ φιλική προς το χρήστη επιφάνεια εργασίας (user-friendly interface), κάτι που κάνει τη λειτουργεία του εύκολη και αρκετά πιο γρήγορη για τον κάθε χρήστη.

 

Anydesk ή TeamViewer – Ποιο από τα δύο εργαλεία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια;

Τόσο το Anydesk όσο και το TeamViewer προσφέρουν στο χρήστη, άριστη προστασία δεδομένων κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Το Anydesk μάλιστα θεωρείται από τα καλύτερα και συνιστάται από πολλούς ειδικούς καθώς παρέχει στους χρήστες του ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον για απομακρυσμένη πρόσβαση.

Anydesk ή TeamViewer για απομακρυσμένη πρόσβαση. Ποιο να επιλέξω;

Το AnyDesk και το TeamViewer είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όσον αφορά την απομακρυσμένη πρόσβαση . Όπως αναφέραμε και στις προηγούμενες ενότητες, υπάρχουν ορισμένες διαφορές ανάμεσα στα δύο εργαλεία, οι οποίες τα κάνουν να ξεχωρίζουν από όλα τα άλλα λογισμικά του χώρου. Το AnyDesk είναι γνωστό για τις γρήγορες επιδόσεις και την ευκολία χρήσης του, ενώ από την άλλη πλευρά, το TeamViewer είναι γνωστό για το εύρος των εργαλείων επικοινωνίας και τις δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων που προσφέρει.

Αν και το κάθε εργαλείο παρουσιάζει τα δικά του δυνατά σημεία, μεγαλύτερη σημασία έχουν οι δικές σας ανάγκες, καθώς και οι ανάγκες της εταιρείας σας. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε το Anydesk ή το TeamViewer, καθώς και να λάβετε την κατάλληλη υποστήριξη ως προς τη χρήση του, τότε επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε την κατάλληλη ενημέρωση! Orthology | Business Software & IT Services