close menu

Welcome - Orthology - Main Component

Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2022 22:56

Πώς να Επιλέξετε την Κατάλληλη Πλατφόρμα Remote Access

Εάν επιθυμείτε να κάνετε χρήση της απομακρυσμένης πρόσβασης στην επιχείρησή σας, ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς να επιλέξετε την κατάλληλη πλατφόρμα remote access που να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας.

Για το λόγο αυτό, στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε

- Γιατί χρειάζεστε μια πλατφόρμα απομακρυσμένης πρόσβασης,

- Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη πλατφόρμα remote access βήμα-βήμα και

- Ποιες είναι οι καλύτερες πλατφόρμες remote access and management.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τους λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνετε χρήση μιας πλατφόρμας remote access.

Γιατί Χρειάζεστε μια Πλατφόρμα Απομακρυσμένης Πρόσβασης;

Όπως έχουμε ξαναδεί, απομακρυσμένη πρόσβαση υπολογιστή (computer remote access) αποτελεί η πρόσβαση ενός υπολογιστή στο σύστημα ενός άλλου, χωρίς να απαιτείται η φυσική σύνδεσή τους.

Η εγκατάσταση, λοιπόν, μιας πλατφόρμας απομακρυσμένης πρόσβασης (remote access platform) διευκολύνει την τεχνική υποστήριξη IT, καθώς οι outsourced IT συνεργάτες σας ή η in-house ομάδα IT σας μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στον υπολογιστή του δικτύου που αντιμετωπίζει πρόβλημα, χωρίς να χρειαστεί η μετακίνηση και φυσική πρόσβαση σε αυτόν.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο επιτρέπει την τακτική συντήρηση των συστημάτων υπολογιστών σας, εφόσον οι ειδικοί IT έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πορεία της συντήρησης ανά πάσα στιγμή και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ή ανανεώσεις λογισμικού, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Επιπλέον, μία πλατφόρμα απομακρυσμένης πρόσβασης επιταχύνει την πρόσβαση σε δεδομένα και αρχεία που φυλάσσονται στις συσκευές του δικτύου, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ των χρηστών ώστε να γίνει διαβίβασή τους.

Η πρόσβαση αυτή, βέβαια, βελτιώνει και την ποιότητα της τηλεργασίας, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι θα μπορούν να κάνουν χρήση τόσο της επιφάνειας εργασίας όσο και των αρχείων τους από οποιαδήποτε τοποθεσία, χωρίς να διασπάται η ροή των εργασιών τους.

Έχοντας, λοιπόν, κατανοήσει τη χρησιμότητα μιας πλατφόρμας απομακρυσμένης πρόσβασης στην εργασιακή σας καθημερινότητα, ας δούμε πως να επιλέξετε την καταλληλότερη για την επιχείρησή σας.

Πώς να Επιλέξετε την Κατάλληλη Πλατφόρμα Remote Access Βήμα-Βήμα

Τα βήματα στα οποία θα αναφερθούμε στο σημείο αυτό είναι τα εξής πέντε.

Βήμα #1: Ελέγξτε την ασφάλεια και προστασία

Καθώς οι πλατφόρμες remote access επιτρέπουν τη σύνδεση απομακρυσμένων χρηστών στις συσκευές του δικτύου σας, η ασφάλεια και προστασία της σύνδεσης αυτής αποτελεί ένα ευαίσθητο σημείο το οποίο θα πρέπει να προσέξετε.

Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για τα επίπεδα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα, όπως και για τους παράγοντες παροχής εξουσιοδότησης στους χρήστες, ώστε να εμποδίζονται τυχόν κακόβουλοι τρίτοι από την πρόσβαση και παρακολούθηση των ενεργειών σας.

Βήμα #2: Ελέγξτε την ευχρηστία της

Η ευχρηστία μιας πλατφόρμας remote access εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες: το περιβάλλον διεπαφής χρήστη και την ταχύτητα.

Όσον αφορά το περιβάλλον διεπαφής χρήστη (user interface), οι εντολές και ενέργειες στην πλατφόρμα θα πρέπει να κατηγοριοποιούνται κατά τρόπο εύληπτο, ώστε να διευκολύνεται ο εντοπισμός τους, ενώ πίνακες, γραφήματα και dashboards μπορούν να βοηθήσουν στην επίβλεψη και κατανόηση των αποτελεσμάτων τους.

Παράλληλα, θα πρέπει να επιλέξετε την πλατφόρμα εκείνη που θα μπορεί να στηρίξει των όγκο των χρηστών και πραγματοποιούμενων ενεργειών, χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα ανταπόκρισης του ίδιου του προγράμματος.

Βήμα #3: Ποιο είναι το επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών;

Οι δυνατότητες εξυπηρέτησης πελατών ποικίλλουν από πλατφόρμα σε πλατφόρμα.

Ορισμένες πλατφόρμες ενσωματώνουν οδηγούς, tutorials ή φόρμα υποβολής ερωτημάτων, ενώ άλλες επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία με τον πάροχο της πλατφόρμας μέσω chatbot, live chat ή video call.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να κάνετε απλή χρήση του εργαλείου remote access, ενδεχομένως να σας αρκεί η εξυπηρέτηση μέσω γραπτών πηγών ή tutorials, ενώ εάν επιθυμείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολύπλοκα ζητήματα, η άμεση επικοινωνία με κάποιον ειδικό αποτελεί την ιδανικότερη εναλλακτική για την ταχύτερη επίλυσή τους.

Βήμα #4: Πόση ευελιξία προσφέρει;

Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε εξαρχής για όλες τις δυνατότητες που φέρει μία πλατφόρμα remote access.

Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίσετε κατά πόσο οι λειτουργίες της προσαρμόζονται στις τρέχουσες ή μελλοντικές ανάγκες της επιχείρησής σας, χωρίς να χρειαστεί να περιοριστείτε και να μεταφερθείτε σε άλλη πλατφόρμα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Βήμα #5: Συγκρίνετε τα κόστη

Σχετικό με τις δυνατότητες που προσφέρει η κάθε πλατφόρμα είναι και το κόστος.

Το κόστος αγοράς ή συνδρομής στις υπηρεσίες μιας πλατφόρμας remote access θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των οποίων επιθυμείτε να κάνετε χρήση.

Επιπλέον, θα πρέπει να προσέξετε για κρυμμένες χρεώσεις εντός της πλατφόρμας, οι οποίες ενδεχομένως αφορούν λειτουργίες που σας ενδιαφέρουν.

Για να ολοκληρώσουμε, όμως, την ανάλυσή μας, ας δούμε ορισμένες από τις καλύτερες πλατφόρμες remote access and management που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Οι Καλύτερες Πλατφόρμες Remote Access and Management

Αν και η αγορά προσφέρει πληθώρα επιλογών, το TeamViewer και το AnyDesk αναδεικνύονται ως οι πιο δημοφιλείς επιλογές για τους χρήστες των επιχειρήσεων.

TeamViewer

Το TeamViewer ξεκίνησε ως ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικές συσκευές, πλέον, όμως, έχει εμπλουτιστεί και με νέα εργαλεία που προσαρμόζονται στην μετα-covid εποχή και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Περιλαμβάνει εφαρμογές, όπως το Remote Access & Support, με το οποίο ένας απομακρυσμένος χρήστης αποκτά πρόσβαση σε ορισμένη συσκευή του δικτύου σας, ανεξαρτήτως του εάν αυτή φέρει τη μορφή συμβατικού υπολογιστή, με οθόνη, πληκτρολόγιο, κλπ.

Η πρόσβαση που προσφέρει το TeamViewer μπορεί να είναι attended ή unattended, δηλαδή είτε με ενεργοποιημένη την απομακρυσμένη συσκευή είτε όχι.

Την εφαρμογή του Remote Access & Support συμπληρώνει το εργαλείο Remote Management, το οποίο όχι μόνο επιτρέπει τον συνολικό απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών ενός δικτύου, αλλά και τηρεί αρχείο όλων των τύπων hardware και software που χρησιμοποιούνται σε κάθε συσκευή, ώστε να προλαμβάνει και να εντοπίζει κινδύνους malware που μπορούν να πλήξουν τους τύπους αυτούς.

Μέσω του ίδιου εργαλείου, είναι δυνατή και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (backup) για όλες τις συσκευές σας.

AnyDesk

Παράλληλα, το AnyDesk περιλαμβάνει μία ποικιλία εφαρμογών, ώστε να καλύπτει κάθε πιθανή ανάγκη όσον αφορά την απομακρυσμένη πρόσβαση και απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών ενός δικτύου υπολογιστών.

Το Remote Access του AnyDesk παρέχει δυνατότητες attended και unattended απομακρυσμένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ελέγχου των ενεργειών των συσκευών αυτών.

Ακόμη, επιτρέπει την παρακολούθηση της κατάστασης συντήρησης τόσο της κάθε μίας συσκευής ξεχωριστά όσο και του δικτύου στο σύνολό του.

Ωστόσο, ειδικά για την τεχνική υποστήριξη από IT ειδικούς, παρέχονται οι εφαρμογές  Remote Support και Mobile Device Support, με τις οποίες ο κάθε εξουσιοδοτημένος IT συνεργάτης ή χρήστης του δικτύου σας μπορεί να επιλύσει πολύπλοκα τεχνικά ζητήματα, ακόμη και μέσω οθόνης κινητού, στην οποία μεταφέρεται η επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

Συνοψίζοντας

Από τα παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι, για να πραγματοποιήσετε την καταλληλότερη επιλογή πλατφόρμας απομακρυσμένης πρόσβασης, θα πρέπει πρώτα να έχετε ενημερωθεί πλήρως για τις διαθέσιμες εναλλακτικές προϊόντων και να έχετε διαπιστώσει κατά πόσο η κάθε μία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Για το λόγο αυτό, η Orthology σας προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, οι οποίες περιλαμβάνουν την ενημέρωση, σχεδίαση και υλοποίηση λύσεων IT, όπως είναι η εγκατάσταση προγραμμάτων απομακρυσμένης πρόσβασης.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να γνωρίσετε τις υπηρεσίες μας και τα διαθέσιμα προγράμματα remote access, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας, προκειμένου να λάβετε κάθε δυνατή πληροφόρηση!

Welcome - Orthology - Bottom info

-->

Δίπλα στον πελάτη

Η Orthology στοχεύει στην διασφάλιση της προστασίας και της διαθεσιμότητας των δεδομένων και των πληροφοριών κάθε επιχείρησης. 

Σήμερα όλοι μιλάμε για ασφάλεια, από διαδικτυακή ασφάλεια μέχρι ασφάλεια δεδομένων και τερματικών συσκευών.

phone

Καλέστε μας τώρα

210 60.80.091

ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Newsletter | Stay updated

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είστε ενήμεροι με τα νέα μας και τις νέες τεχνολογίες!
Έχω διαβάσει την πολιτική απορρήτου και δίνω τη συγκατάθεση μου
Please wait