close menu

Welcome - Orthology - Main Component

Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2022 04:15

6 Λόγοι που το IT Outsourcing Είναι Σημαντικό

Το IT outsourcing δεν αποτελεί κάτι νέο για τον κόσμο των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Ο ρόλος του IT sourcing στη βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων προσελκύει όλο και περισσότερους ενδιαφερομένους, οι οποίοι έχουν εντάξει τις νέες τεχνολογίες στην εργασιακή τους καθημερινότητα.

Για το λόγο αυτό, στο παρόν άρθρο θα δούμε

- Τι είναι το IT outsourcing και

- 6 λόγους που το IT outsourcing είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι ακριβώς είναι το IT outsourcing.

Τι Είναι το IT Outsourcing?

Καταρχάς, outsourcing αποτελεί το μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής μιας επιχείρησης, κατά το οποίο μία εταιρία αναθέτει συγκεκριμένο τομέα υπηρεσιών της σε έναν εξωτερικό συνεργάτη.

Συνήθως, οι τομείς για τους οποίους επιλέγεται το outsourcing παρουσιάζουν υψηλές απαιτήσεις σε εργατικό δυναμικό ή εξειδίκευση, ώστε να εμφανίζεται ασύμφορο για την εταιρία να τους αναλάβει εσωτερικά.

IT outsourcing (ITO) αποτελεί, ειδικότερα, η ανάθεση του τομέα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών της επιχείρησης σε έναν εξωτερικό συνεργάτη υπηρεσιών IT.

Οι εξωτερικοί συνεργάτες IT είναι δυνατόν

- Να αναλάβουν τη διαχείριση ολόκληρης της τεχνολογικής υποδομής μιας επιχείρησης ή

 

- Να υποβοηθήσουν τις εσωτερικές ομάδες IT υπαλλήλων όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις.

Έχοντας κατανοήσει τα παραπάνω, ας προχωρήσουμε στους λόγους για τους οποίους αξίζει μία επιχείρηση να επιλέξει το IT outsourcing.

6 Λόγοι που το IT Outsourcing Είναι Σημαντικό για Επιχειρήσεις

Το IT outsourcing, λοιπόν, μπορεί να επωφελήσει τόσο μεγάλες όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τους παρακάτω τρόπους. 

Λόγος #1: Μεγαλύτερη εξειδίκευση

Όπως είναι λογικό, μία εταιρία με αποκλειστικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών IT είναι πιο πρόθυμη να επενδύσει σε εργατικό δυναμικό το οποίο θα καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς εξειδίκευσης IT.

Το IT outsourcing, λοιπόν, σε μία τέτοια εταιρία επιτρέπει τη συνεργασία με μία πιο εξειδικευμένη IT ομάδα, η οποία θα μπορεί να καλύψει πληρέστερα τις ανάγκες σας, χωρίς να χρειαστεί να προβείτε σε επιπλέον προσλήψεις.

Λόγος #2: Ευελιξία

Παράλληλα, το IT outsourcing δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν τους όρους συνεργασίας τους αναλόγως των κατά περίπτωση αναγκών τους.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν τις υπηρεσίες IT των οποίων θέλουν να κάνουν χρήση, να αγοράσουν συνδυαστικά πακέτα και να ορίσουν το χρονικό διάστημα των χρήσεων, χωρίς να δεσμεύονται σε σταθερή βάση.

Λόγος #3: Μείωση κόστους

Η ακριβώς παραπάνω ευελιξία που προσφέρει το IT outsourcing είναι που οδηγεί και στη μείωση του κόστους.

Εφόσον οι επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να επιλέξουν ποιες υπηρεσίες επιθυμούν και πότε, τα έξοδα για υποστήριξη IT περιορίζονται στις περιπτώσεις αυτές και, έτσι, εμφανίζονται σημαντικά μικρότερα από εκείνα που θα απαιτούσε η δημιουργία και λειτουργία μιας εσωτερικής ομάδας υπαλλήλων IT.

Λόγος #4: Εστίαση σε τομείς βαρύτητας

Επιπλέον, η ανάθεση του τομέα IT σε έναν εξωτερικό IT manager σας γλιτώνει από το χρόνο που θα κατέβαλε το προσωπικό για τη διαχείριση ζητημάτων IT, αλλά και από τα αντίστοιχα έξοδα, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Ο εξοικονομούμενος χρόνος και πόροι, λοιπόν, μπορούν να επενδυθούν πλέον στους τομείς πυρήνα της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας της επιχείρησης.

Λόγος #5: Επεκτασιμότητα

Συγχρόνως, όταν μία επιχείρηση καλείται να επεκτείνει τη δραστηριότητα της, αυξάνονται αναλόγως οι απαιτήσεις ενίσχυσης καθενός από τους επιμέρους τομείς της.

Η ενίσχυση, όμως, του τομέα IT με επιπλέον τεχνολογικά εργαλεία και υπαλληλικό προσωπικό αποδεικνύεται χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πάντα να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες της επέκτασης.

Αντιθέτως, ένας εξωτερικός συνεργάτης IT διαθέτει εκ των προτέρων την κατάλληλη τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ή αυξανόμενες τεχνολογικές ανάγκες σας, σε περίπτωση επέκτασης της επιχείρησης.

Λόγος #6: Ενίσχυση αξιοπιστίας

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην ποιοτική αναβάθμιση της υποδομής IT σας, η οποία κατά κανόνα έχει ως αποτέλεσμα τη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας των  υπηρεσιών προς τους πελάτες σας.

Με τον τρόπο αυτό, καλλιεργείται η εμπιστοσύνη των πελατών ως προς το επίπεδο των υπηρεσιών σας, βελτιώνεται η εμπειρία τους, ενώ αυξάνονται και οι πιθανότητες δημιουργίας σταθερού πελατολογίου.

Συνοψίζοντας

Συνολικά, συμπεραίνουμε ότι το IT outsourcing αποτελεί μία ιδανική εναλλακτική για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν ή να ενισχύσουν το τμήμα IT τους γρήγορα, αποτελεσματικά και με μειωμένο κόστος.

Για το λόγο αυτό, στην Orthology προσφέρουμε outsourced IT υπηρεσίες, που καλύπτουν τη σχεδίαση, υλοποίηση, διαχείριση, συντήρηση και υποστήριξη των λειτουργιών ενός σύγχρονου τμήματος IT.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να γνωρίσετε τις υπηρεσίες μας και να ενημερωθείτε για λύσεις IT που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας, προκειμένου να λάβετε κάθε δυνατή πληροφόρηση!

Welcome - Orthology - Bottom info

-->

Δίπλα στον πελάτη

Η Orthology στοχεύει στην διασφάλιση της προστασίας και της διαθεσιμότητας των δεδομένων και των πληροφοριών κάθε επιχείρησης. 

Σήμερα όλοι μιλάμε για ασφάλεια, από διαδικτυακή ασφάλεια μέχρι ασφάλεια δεδομένων και τερματικών συσκευών.

phone

Καλέστε μας τώρα

210 60.80.091

ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Newsletter | Stay updated

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είστε ενήμεροι με τα νέα μας και τις νέες τεχνολογίες!
Έχω διαβάσει την πολιτική απορρήτου και δίνω τη συγκατάθεση μου
Please wait